3 tips als je even in een dip zit of niet meer vooruit te branden bent

Je hebt soms wel eens van die dagen, dat je maar niet vooruit komt. Je wil zoveel, maar niets lukt. Je maakt ‘’to do lijstjes’’, maar wordt meegesleurd in andere activiteiten. Of je doet werkelijk helemaal niets.

Daarnaast heb je van die dagen of momenten dat je ineens een dip hebt. Soms voelde je je een half uur van tevoren nog helemaal geweldig, maar ineens komt de dip opzetten en weet je het even allemaal niet meer. Je hebt dan zin om onder een deken op bed te kruipen.

Iedereen heeft wel eens van die dagen. Het is heel belangrijk om te beseffen dat dit normaal is en er juist geen weerstand tegen te bieden, maar het gewoon over je heen te laten komen.

Wanneer je zo’n moment of dag hebt, dat je zoveel wilt doen en niets lukt, dan zijn er een paar tips die je kunnen helpen;

1 Heb er vooral geen weerstand tegen, laat het helemaal over je heen komen. Laat alle weerstand los.

2 Ga niet toch proberen al die dingen te doen, want dat werkt niet. De mooiste en beste creaties ontstaan wanneer jij je goed voelt. Op dat moment gaat alles moeiteloos en ben je in the flow. Op zo’n moment kun je megaveel werk moeiteloos in korte tijd doen. Je bent dan heel productief en besteed je tijd nuttig en volledig. Op momenten dat jou niets lukt en je niet vooruit te branden bent, doe dan ook niets. Een dag of dagen later, kun je dat werk moeiteloos in korte tijd toch doen, dus doe nu niet al die moeite voor niets.

3 Zorg ervoor dat je dingen gaat doen, die je heerlijk vindt om te doen, maar geen of weinig moeite kosten. Afleiding, dat er juist voor zorgt, dat je even niets moet. Je kunt dan denken aan een stuk wandelen, ga fietsen, muziek luisteren, lekker dansen, een ontspannend boek lezen of een komedie kijken. Zorg ervoor dat je gedachten even ergens anders op gericht zijn, zodat je alle weerstand loslaat en je je weer goed voelt. Het kan zelfs zijn, dat je na deze activiteit wel ineens nieuwe inspiratie hebt opgedaan en nu al wel al dat werk moeiteloos kunt verzetten. En misschien ook niet. Misschien moet je deze dag wel lekker de hele dag ‘’’niets’’ doen. Als je van tuinieren ontspant, dan doe dat. Bekijk waardoor jij je weer helemaal heerlijk van gaat voelen. Hierdoor zorg je ervoor dat je een leeg hoofd krijgt en daardoor kan er weer nieuwe inspiratie binnenkomen.

Juist het helemaal loslaten van het ‘’to do lijstje’’ en ‘’Ik moet nog zoveel doen’’ zorgt ervoor dat je een moment later of een dag later wel weer vol ervoor kunt gaan. Anders neem je het alle dagen weer mee en dat werkt juist tegen.

Wanneer je een dip hebt, dan is het ook belangrijk om bovenstaande tips te doen.  Geef niet teveel aandacht aan de dip. Ga niet helemaal in je gedachten zitten. Zorg voor afleiding, biedt geen weerstand en laat het helemaal los. Al duurt het een dag, blijkbaar heeft jouw lichaam en geest dat even nodig en kun je de dag daarna er weer vol tegen.

Ben er bewust van dat het normaal is en iedereen het wel eens heeft. Geef er niet teveel aandacht aan. Kruip lekker onder een dekentje op de bank en lees een boek of kijk een film. Gun jezelf een heerlijk voetenbad. Vertroetel en verwen jezelf. Dan zal alles weer goed komen. Alles gaat voorbij, dus dit ook.

Veel succes met alle tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *