Hoe vind ik de liefde van mijn leven?

De prins op het witte paard. De perfecte, liefdevolle, knappe, vrouw of man die alles in het pakketje heeft. De ware voor mij, die perfect bij mij past.

We maken onszelf van alles wijs. We vragen ons vaak af waar de ware uithangt. Waar vinden we deze persoon? Deze persoon die het plaatje compleet maakt. Die ene persoon waar we ons hele leven mee willen delen.

Jarenlang was ik zoek naar de ware. Ik zocht naar de prins op het witte paard. Ik zocht naar de ‘’Edward’’ uit de film Twilight. Ik wilde de ondeugende gentleman die alles in het pakketje had. Jaren ging ik van de ene relatie in de andere. Iedere keer was het niet de ware. Het was niet ‘’Edward’’. Waar hing hij nu uit?

En in de fases dat ik weer single was, vroeg ik me af of hij wel bestond.

Bestaat er wel zoiets al de ware?

Na jarenlang ervaring. Van relatie na relatie ben ik eindelijk tot het besef gekomen, dat de ware niet bestaat. De ware dat zijn wij zelf. Dit was iets dat ik vaak had gehoord, maar nooit echt helemaal begreep. Ik geloofde wel dat ik de ware voor mij zelf was, maar bleef daarnaast de hoop houden dat er toch ergens op de wereld een dekseltje zou lopen die precies op mijn potje zou passen.

Daar geloof ik nu niet meer in. Ik geloof er wel heilig in dat als je eenmaal echt gelooft dat je je eigen ware bent, je daarnaast een prachtige, liefdevolle, voldane relatie kan hebben met een ander. Dit niet vanuit het aspect dat die ander jouw leegte moet opvullen om het plaatje compleet te maken. Maar vanuit het punt, dat jij al helemaal compleet bent en daarbij een prachtig compleet persoon naast komt staan, waarmee je samen al dat moois in de wereld deelt.

Er zal nooit iemand zijn die precies als jou is en daardoor precies aan zal sluiten aan jouw verwachtingen. Leg deze verwachtingen dan ook niet op die persoon waar je een relatie mee hebt. Dit legt zo n enorme druk op die andere persoon. Daardoor gaat het vaak mis. Je hebt geen relatie met die andere persoon, maar je hebt een relatie gecreëerd met de illusie van die persoon die jij ervan hebt gemaakt. Dat is de reden dat het na een tijdje ineens niet meer zo lekker gaat in de relatie.

Heb vol de zelfliefde voor jezelf, zie jezelf als compleet. Voel dit ook echt zo en je trekt een ander persoon aan die ook compleet is. Die ook liefdevol is en die op best veel vlakken gematcht is met jou. Dit is wet. De wet van aantrekkingskracht werkt altijd. Gelijke trekt gelijke aan en als jij die persoon wil aantrekken die compleet, liefdevol, sexy, wijs  is, en wat dan ook allemaal. Dan zal jij eerst die persoon moeten zijn. Jij zal compleet, liefdevol, sexy en wijs moeten zijn, dan trek jij persoon aan.

Daarnaast is het ook zo dat wanneer jij extreem op zoek bent naar een partner en hij komt maar niet, dat komt omdat jij enorm behoeftig bent. Enorm behoeftig zijn is eigenlijk zeggen tegen het Universum dat het er nog niet is. En het Universum geeft je altijd wat je uitstraalt.

Waar blijft die persoon voor mij?

Laat het compleet los. Heb er het volle vertrouwen in dat zodra jij de ware in jezelf hebt gevonden, zelf liefdevol, wijs, sexy en compleet voelt. Dat het Universum altijd zijn werk doet. Dit komt altijd wanneer men het niet verwacht. Je wilt te graag en daarmee zeg je dat het er nog niet is en daarom komt het niet.

Heb vertrouwen. Het Universum werkt altijd. De wet van aantrekkingskracht werkt altijd en maakt geen uitzonderingen. Die persoon die is er al. Hij/zij is alleen nog aan het wachten totdat jij er klaar voor bent, zodat het naar je toe kan stromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *