Ik heb tijd tekort, wat nu?

Loop jij er constant tegen aan dat je tijd tekort hebt? Zoveel te doen, maar nergens tijd voor.

Al je tijd gaat op aan andere dingen dan je eigenlijk graag wilt doen. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je de dingen doet die je belangrijk vindt?

Echt iedereen op aarde heeft hier ‘’last’’ van. Altijd tijd tekort, zoveel te doen. Vaak spenderen we onze tijd aan andere dingen dan die we liever hadden willen doen.

Hoe ga je hiermee om? Wat kun je er nu toch aan doen? Hoe krijg je meer tijd?

Tijd is een illusie. Tijd bestaat niet eens. Het verleden en de toekomst bestaan niet. Er is alleen maar het Nu. Ieder moment is het Nu. Ieder moment beleef je vol het Nu en dat Nu blijft eeuwig doorgaan. Het verleden is geweest, daar kunnen we niets meer aan doen. De toekomst is enkel een fantasie, een droom. Het is nog geen werkelijkheid. We hebben alleen grip op het Nu, op dit moment. Dit moment is waar we echt wat kunnen doen.

De meeste mensen zijn altijd maar bezig met het verleden en de toekomst. Angsten en zorgen over de toekomst. Zorgen over het verleden. En dan leef je helemaal niet. Nu is het enige dat er bestaat en het enige waar we grip op hebben.

Zorg ervoor dat je het Nu perfect maakt, dan leef je je mooiste leven en doe je altijd wat het juiste is op dat moment.

Leef in het moment!

Maak ieder moment helemaal perfect en blijf dat van moment tot moment doen. Bekijk per moment wat je dan het allerliefste zou doen en zo volg je vol je hart. Zo doe je ieder moment waar je het meest naar verlangt en leef je je passie. Zo doe je ieder moment wat op dat moment het belangrijkst is voor jou.

Maar hoe zit dat dan met al die dingen die ik vandaag moet doen die op mijn ‘’to do lijstje’’ staan?

Wanneer jij in ieder moment je hart volgt en dus doet waar je op dat moment het meest naar verlangd, dan zal jij op ieder moment en iedere dag doen wat op dat moment de bedoeling is. En dan volg je de stroming van het leven. Dan ga je volledig mee met de flow en met het grote plan van het Universum.

Je hoeft je er dan dus helemaal niet druk om te maken of dingen wel op tijd af komen, want het gaat er om dat je doet wat de bedoeling is vanuit het grote plan van het Universum. En wanneer jij altijd vol dit plan volgt, dus je hart en volledig met de stroming mee gaat, dan zal altijd alles ten goede van jou gebeuren.

Alles draait dus compleet op vertrouwen in het Universum.

Durf de controle en je eigen plan helemaal los te laten. Durf je ego aan de kant te zetten en compleet te vertrouwen op je Hogere zelf die het echt beter weet. Alles zal ten goede van jou gebeuren. Echt alles.

Als ik naar mezelf kijk, dan ben ik enorm veranderd in de afgelopen jaren in hoe ik om ga met ‘’to do lijstjes’’. Ik ben mijn hele leven al een planner geweest en heb enorm veel discipline om ze uit te voeren.

Voorheen maakt ik altijd lijstjes en werkte ze dan één voor één af. Koste wat kost zorgde ik dat de lijstjes wel afkwamen op een dag. Tegenwoordig ga ik hier heel anders mee om. Ik heb nog wel lijstjes, maar ik doe de taken van de lijstjes wanneer ik daar zin in heb en wanneer het zo voelt om ze te doen. De lijstjes zijn er meer om mijn hoofd te ontlasten. Wanneer er spontaan in mijn hoofd schiet, wat ik nog moet doen, dan schrijf ik dat op het lijstje. Zo ontlast ik mezelf en hoef ik er niet meer mee bezig te zijn. Per moment voel ik dan wat ik nu het allerliefste zou willen doen. Soms weet ik het meteen en een andere keer pak ik het lijstje erbij en bekijk ik of er iets op staat, dat ik nog graag wil doen, dan doe ik dat. Het kan dus zijn, dat er taken op staan die weken blijven staan. Dit is helemaal niet erg.

Ik geloof er in dat ik alles op het juiste moment doe. Blijven er dingen staan, dan is het blijkbaar niet de bedoeling om ze te doen, anders had ik ze al lang gedaan. Geef je er aan over. Geloof er in dat alles op het juiste moment gebeurd.

Soms wil je heel graag op een dag een bepaalde taak doen, maar het voelt totaal niet zo. Het lukt niet. Je zet alles op alles,  maar het lukt voor geen meter. Het is dus totaal niet de bedoeling. Je kunt hier dan wel mee doorgaan, maar verspilt dan echt ‘’kostbare’’ tijd. Tijd is een illusie, maar op aards niveau lijkt dat wel zo. Die ‘’kostbare’’ tijd had je heel goed met iets anders in kunnen vullen. Wanneer je je dan over zou geven aan wat eigenlijk de bedoeling is, ben je veel productiever. En op een ander moment wanneer het wel de bedoeling is dat je die ene taak die eerder niet lukte wel zou doen, dan gaat alles ineens moeiteloos en verzet je bergen werk.

Maak je dus totaal niet druk als bepaalde dingen nog steeds niet gebeurd zijn, want het was dan gewoon niet de bedoeling. Anders waren ze echt wel gebeurd.

Geef je volledig over aan het grote plan van het Universum. Vertrouw. Laat al je zorgen los. Ga mee met de stroming. Doe ieder moment waar je dan het meest zin in hebt. Maak ieder moment perfect. Volg je hart. Dan is er niets om je zorgen over te maken. Alles zal op het juiste moment plaatsvinden. Tijd is een illusie. Er is alleen het eeuwige Nu.

Het enige waar je op hoeft te focussen is het Nu. Wat wil ik Nu het allerliefste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *