Soms weet je dat je moet gaan, maar iets in jou houdt je tegen.

 

Er zijn wel eens momenten dat je wordt uitgenodigd om ergens heen te gaan. Je twijfelt en weet niet wat je moet doen. Daarnaast komen er ook vaak mogelijkheden op je pad. Je voelt dat je deze kans moet nemen, maar doet het niet.

Er is iets dat je tegen houdt. Wat houd jou tegen?

Hetgeen dat ons vaak tegenhoudt is angst. Angst om bepaalde stappen niet te nemen. Je durft niet. En dan kies je maar voor het veilige door niet te gaan en die kans niet te nemen.

Anthony Robbins zegt dat elke keuze die je maakt wordt gedreven door het verkrijgen van plezier of het vermijden van pijn.

Dit heeft ook alles te maken met deze situaties. Op het moment dat jij ervoor kiest om niet naar die verjaardag te gaan, omdat je bang bent dat je het misschien niet leuk gaat hebben, dan ben je misschien wel bang om afgewezen te worden. Je bent bang dat je misschien moeilijk contact maakt en buiten de boot valt. Je bent bang dat je afgewezen wordt als persoon en dat je dus NIET GOED GENOEG bent. De oplossing voor jezelf is dan maar niet te gaan en dus pijn te vermijden.

Als je wel was gegaan, dan was je uit de comfortzone gegaan. Dan was je je angst aangegaan en had daardoor veel extra ervaring opgedaan en daardoor plezier verkregen. Je hebt sowieso de kans misgelopen om plezier te hebben daar op de verjaardag met anderen, want je wist helemaal niet zeker dat het niet leuk zou zijn of dat je buiten de boot zou vallen.

Vaak wanneer wij angstig zijn voor iets, vaak een onbekende situatie, dan voelen wij ons angstig om een andere reden dan je denkt.

We voelen ons niet angstig door de situatie zelf, maar voelen ons angstig en niet prettig, omdat onze Hogere Zelf er anders over denkt als wij.

Je Hogere zelf zou je kunnen zien als een uiting van je hart of je intuÏtie.

Lees meer over je Hogere Zelf in mijn andere blog; Hoe zorg ik dat het Universum meewerkt?

Je gevoelens zijn je innerlijke kompas. Iedere keer wanneer jij je goed voelt, dan laat jouw Hogere Zelf jou op die manier weten dat jij de juiste kant op gaat. Dat jij de juiste gedachten/overtuigingen hebt qua die situatie. Je Hogere Zelf duwt dan op de Ja-knop. De Ja-knop staat gelijk aan je goed voelen en op één lijn liggen met je Hogere Zelf. Iedere keer wanneer jij je niet goed voelt en dus negatieve emoties ervaart, dan wil dat alleen maar zeggen, dat jouw Hogere Zelf dan op de Nee-knop duwt. Jouw gedachten, overtuigingen zijn dan niet in lijn met jouw Hogere Zelf en dus de waarheid. Jouw Hogere Zelf overziet het hele plaatje en weet de weg. Jouw Hogere Zelf wijst jou dus ieder moment de weg.

Wanneer jij je dus angstig voelt om naar een sollicitatiegesprek te gaan en je gaat niet. Dan kies jij ervoor om pijn te vermijden, terwijl je misschien wel heel veel plezier zou kunnen verkrijgen uit dat gesprek en het vervolg. En daarnaast luister je niet naar je innerlijke kompas. Je Hogere Zelf geeft jou op dat moment heel duidelijk aan, dat jouw gedachten betreffende dat sollicitatiegesprek niet overeen komen met de waarheid. Pas jouw gedachten op dat moment aan, net zolang totdat jij je  goed voelt en dan weet je wat jou te doen staat.

Er komen superveel kansen in ons leven, die wij niet nemen.

We zijn te bang en willen liever pijn vermijden, dan veel plezier verkrijgen en verder groeien. We blijven liever hangen in onze veilige bekende situatie.

Zo liep ik zelf ook tegen een situatie aan. We zouden uitgaan met vrienden en dit was alweer een tijdje geleden. Ik voelde weerstand in mijn hele lichaam en toch wist ik vanbinnen dat ik wel erheen moest gaan. Weken was ik er al mee bezig, dat ik niet mee zou gaan. Als dit niets voor me zou betekenen, dan zou ik er niet mee bezig zijn geweest en had ik gewoon besloten om niet te gaan. Nu was ik constant bezig met het feit dat ik niet zou gaan. Dan gaan er in mezelf al belletjes rinkelen, dat het heel belangrijk is om juist wel te gaan.

Het was de dag zelf en ik was nog steeds in ontkenning dat het me niets deed en dat ik niet zou gaan. Een uur van tevoren vroegen meerdere vriendinnen hoe laat ik bij ze was, zodat we samen konden vertrekken. Mijn hele lichaam was in de weerstand. Ik begon me in zeer korte tijd superslecht te voelen. Alles ging me pijn doen en ik bleef volhouden dat ik niet zou gaan. Ik bleef in de strijd om me maar niet te hoeven omkleden, omdat ik toch niet wou gaan.

Ik had eerder die middag al gemediteerd en in die meditatie kwam heel duidelijk naar voren dat ik wel moest gaan. Dit voelde ik dan ook allang. Net voordat ik bijna zou moeten gaan, trok ik nog even Engelenkaarten, ter extra bevestiging of ik wel echt moest gaan. Van alle kaarten, trok ik de enige kaart, waar duidelijk op stond ‘’Ja, je moet weer iets nieuws ondernemen!’’ Duidelijker kon de kaart niet.

Waarom vertel ik dit?

Ik vertel dit, omdat mijn hele lijf en ziel schreeuwde dat ik echt moest gaan. Als iets namelijk niet belangrijk zou zijn, dan zou het geen reactie oproepen. Het feit dat ik er zo slecht aan toe was en er zoveel mee bezig was, verklaarde alles dat ik perse moest gaan. Mijn Hogere Zelf duwde op de nee-knop. Mijn gedachten, overtuigingen over die situatie waren niet in lijn met wat de waarheid was en met welk pad ik moest nemen. Diep in mezelf wist ik het allang. Diep in mezelf zei iets me al steeds, dat als ik niet zou gaan en thuis zou blijven, ik er enorme spijt van zou krijgen.

Uiteindelijk ben ik gegaan en heb er enorm veel aan gehad. Het was precies wat ik nodig had en waar ik die week naar op zoek was.

Je Hogere Zelf weet altijd de weg en geeft jou ieder moment aanwijzingen, welke pad jij moet bewandelen.

Je bent hier niet alleen, je doet alles samen. Volg het pad dat je moet bewandelen en het zal jou het meeste brengen. Het zal je het meest gelukkig maken en voldoening brengen. Je zult het meest groeien.

Luister naar je gevoel, je weet vaak meer dan je denkt!

In welke situaties heb jij voor het vermijden van pijn gekozen? En in welke situaties wist je dat je wel beter had kunnen gaan? Welke kansen heb jij misgelopen en zal je nu niet snel meer laten gaan, nu je weet hoe dit werkt?

In mijn online programma ‘’Volg je passie vanuit je innerlijk kompas’’ help ik je stap voor stap mee op je pad, waarin jij jouw hoogste potentieel leeft en het gelukkigst bent en meest succesvol. Je leert hierin alles over je innerlijk kompas en welke kant jij op moet. Meer info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *