Waarom laat je je door angst beperken?

Angst is zo super krachtig. Angst belet ons het leven te leiden waar we naar verlangen.

Wij kunnen allemaal ons droomleven leiden. Jij kan je droomleven leiden. Ik geloof er heilig in dat alles mogelijk is. Jij bent de creator van jouw leven. Jij kunt zelf keuzes maken. Je hebt altijd een keuze. Bij iedere keuze zijn er meerdere opties en je kunt altijd kiezen voor de optie die beter voelt.

Als jij altijd de optie kiest die beter voelt, dan zal jij steeds meer je droomleven leiden. Tegenwoordig hebben jij en ik vrijwel altijd de vrijheid om onze eigen keuzes te maken. Te kiezen wat wij met ons leven willen en waar wij onze focus op willen richten.

Waarom leven we dan niet allemaal ons droomleven? Waarom doen we niet waar we het meest naar verlangen? Wat houdt jou nog tegen?

Het antwoord is Angst!

Angst belemmert ons en houdt ons tegen het droomleven te leven dat we graag zouden willen leven. We laten ons remmen door de stemmen in ons hoofd. We zijn bang om te falen, bang om afwezen te worden, bang om verlaten te worden, bang dat we NIET GOED GENOEG ZIJN.

We nemen daarom niet bepaalde belangrijke acties, die we wel zouden moeten nemen om verder te komen in ons leven, om te groeien, om eindelijk het droomleven te gaan leiden dat op ons wacht.

We durven niet die lezing te geven, omdat we bang zijn dat we falen. Dat we misschien worden afgewezen of dat men ons dan minderwaardig zou gaan vinden. We durven niet het boek uit te brengen, omdat we bang zijn, dat mensen het afkeuren en onszelf daarom afkeuren. We durven niet naar die verjaardag, omdat we bang zijn dat we het misschien niet goed zouden kunnen vinden met die onbekenden daar en buiten de boot zullen vallen. We durven niet het gesprek aan te gaan met onze baas om een salarisverhoging te vragen, omdat we bang zijn dat hij ons dan misschien wel afkeurt, anders gaat behandelen of ons contract niet meer verlengt en vervangt door iemand anders.

Er zijn zoveel redenen achter de angst die we hebben, die ons belet om te doen wat we eigenlijk zouden moeten doen.

De angst die we hebben is helemaal niet reëel.

Vroeger bestond er reële angst. Toen werden we geconfronteerd met levensbedreigende situaties. We waren aan het jagen en ineens stonden we oog in oog met een leeuw. Dan is het vrij logisch dat we bang waren. Nu komen we amper meer met zo’n situaties in aanraking en toch zijn we constant angstig.

We willen liever in onze veilige comfortzone blijven, terwijl we als we daar blijven, nergens komen en niks bereiken. We zijn hier op aarde om te groeien, om de comfortzone steeds uit te breiden. We zijn hier om te genieten. Dit alles kunnen we allemaal niet doen, als we steeds in de val van het ego, de angst trappen.

Wat kun je hier aan doen?

  • Besef allereerst dat de angst niet reëel is. Tenminste zolang jij je niet in levensbedreigende situaties zit, is de angst alleen maar een illusie in je hoofd. Het is een creatie van het ego om het ‘’Ik’’ te beschermen. Het ego wil ook helemaal niet groeien. Het ego wil niets goeds van jou, dus luister er niet naar.
  • Het is heel belangrijk dat je vol vertrouwen hebt in het proces, dat altijd alles precies gebeurd zoals het moet gebeuren. Alles loopt zoals het moet lopen. Ben vol vertrouwen en weet dat als je wilt veranderen, er niets veranderd als je ook niets anders doet.
  • Zie alle angsten als een kans om extreem te groeien. Hoe groter de angst voor iets, hoe groter daar je kans is om te groeien.  Stel je hebt een angst om te vliegen en deze angst is echt zo extreem dat je je al slecht voelt als je er aan denkt. Dan is het juist heel belangrijk dat je wel gaat vliegen. Het feit dat de angst zo groot is, wil zeggen dat je enorme groeikansen krijgt in je zelfvertrouwen en hoe je naar de wereld kijkt, dat je het zeker zou moeten doen. Heb je je hele leven al een enorme angst om te spreken voor een zaal mensen? Dan is dat juist precies wat je moet gaan doen. Hoe heftiger de emotie, hoe belangrijker het is om te gaan doen. Je bent hier om te groeien en hoe meer je groeit, hoe beter je leven wordt. Hoe groter je comfortzone wordt. Hoe grootser je leven wordt.
  • Als je naar een angst kijkt en hetgeen dat je moet gaan doen, waar je bang voor bent, dan denk je meestal aan alle doemscenario’s, aan alles dat mis kan gaan. Vanaf nu ga je bij al je angsten kijken, wat het je op gaat leveren als je het wel aangaat. Dus stel je hebt een podiumangst. Wat levert het je op als je toch het podium opgaat. Schrijf al deze positieve effecten/gevolgen op en voel dit ook al echt, alsof het al werkelijkheid is. Je kunt het zelfs de komende tijd dagelijks opnieuw lezen en opnieuw visualiseren. Voel dit echt. En ga het daarna echt doen.

Als ik naar mezelf kijk, dan ben ik al enorm gegroeid. Ik was namelijk vroeger overal bang voor. Voor alle dieren, insecten, wespen, paarden, honden, katten, kippen en ga zo maar door. Bang voor naalden, kleine ruimtes, liften, hoogtevrees, podiumvrees, cameravrees, bang om in de spotlights te staan en ga zo maar door. Tegenwoordig ga ik steeds alle angsten aan. Als ik een angst heb, dan moet ik hem van mezelf aangaan. En juist doordat ik steeds meer de positieve effecten ervan merk, blijf ik dit ook steeds doen. Ik was echt doodsbang voor katten en heb nu zelfs een kat, waar ik dol op ben. Was panisch voor paarden en heb er zelfs op gereden. Sta constant in de spotlights. Heb zelfs al jaren video’s opgenomen voor mijn klanten en deze zijn overal te zien. Ik ga alle hoge dingen overal aan, stap bewust in alle liften. Ben niet bang meer voor dieren. Ben dol op dieren en insecten zijn ook manifestaties van liefde. Ik kijk er nu compleet anders naar.

Ik ben alle angsten één voor één aan gegaan en blijf dit doen. Ik push mezelf steeds weer om alles aan te gaan. Merk ik dat ik bang ben om naar een verjaardag of bijeenkomst te gaan naar allemaal onbekenden, dan ga ik zeker. Ik wil perse er alles aan doen om te blijven groeien en om mijn comfortzone op te rekken. Dit is de reden waarom constant alles in een sneltrein bij mij gebeurd. Ik push mezelf constant tot het uiterste en blijf reflecteren op mezelf, zodat ik de uiterste leerrendement uit mijn leven haal.

Ik leef al mijn droomleven, maar geloof er in dat alles steeds beter en beter wordt, dus ik blijf er echt alles op alles aan doen, dat dit blijft groeien en uitbreiden.

Neem de tips mee en ga aan de slag met je angsten. Al je angsten zijn prachtige kansen.

Zie je angst niet meer als een belemmering, maar als een prachtkans.

Succes!

Wil je ook graag weten hoe je de wet van aantrekkingskracht bewust in je voordeel laat werken? Zodat het hele universum ook vol met je mee werkt op het gebied van realiseren van al je dromen. Vraag gratis de video aan, klik hier voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *