Welke optie geeft je opluchting?

Het leven bestaat uit keuzes. Jij moet iedere keer weer kiezen uit verschillende opties en dat maakt het niet altijd even makkelijk.

Vandaag werd ik echt getest. Ik moest een keuze maken. Ik had namelijk een verkeerde keuze gemaakt en dat voelde ik aan alle kanten.

Wanneer je een keuze maakt die niet goed voelt, dan volg je niet je hart. Er zijn namelijk altijd twee opties. De een voelt beter als de andere en de ene optie geeft opluchting en de andere maakt je van streek. De juiste optie geeft bevrijding.

Als een keuze je opluchting geeft, dan weet je dat je je hart volgt.

Ik volg eigenlijk altijd mijn hart. Mijn hart volgen is kiezen voor wat goed voor me voelt en dus wat de bedoeling is. Heel soms, zoals vandaag, maak je de verkeerde keuze en dan voel je je echt super slecht.

Ik werd wakker en zodra ik weer herinnerde wat ik vandaag moest gaan doen, werd ik meteen chagrijnig. Ik voelde een enorme weerstand. Echt alles in mijn lichaam schreeuwde erom dat ik deze keuze niet door moest laten gaan en dat ik transparant moest zijn naar diegene en moest zeggen wat ik werkelijk wilde.

Ik had mijn vriendin beloofd om iets voor haar te doen, terwijl ik meteen al voelde dat ik dat eigenlijk niet wilde. Omdat zij iets voor mij gedaan had, wilde ik iets terug doen om haar te helpen en om alleen die reden had ik toegezegd. Eigenlijk is dit al onzin, want zij heeft mij onvoorwaardelijk geholpen en hoeft er niet persé iets voor terug.

De laatste tijd doe ik alleen maar waar ik me goed bij voel, wat ik echt wil en waar ik enthousiast van wordt. Ik doe echt niets meer ten koste van mezelf, voor een ander. Dat deed ik voorheen wel altijd. Vanmorgen merkte ik dat ik weer in mijn oude patroon was gestapt.

Hetgeen ik eigenlijk zou gaan doen is iets waar ik normaal altijd heel veel plezier aan beleef. Alleen nu op dit moment deed ik het vanuit de verkeerde beweegredenen en daarom voelde het voor mij absoluut niet fijn en was het dus echt niet de bedoeling. Ik deed het omdat ik iets terug wilde doen in plaats van dat ik het deed vanuit onvoorwaardelijke liefde en dus omdat ik het zelf zo graag wilde. Het voelde meer als “moeten” dan dat ik het echt wilde en het goed voelde op dit moment.

Vanmorgen trok ik het niet langer meer en heb ik haar gebelt en dit allemaal uitgesproken. Dit zorgde ervoor dat de lijn weer zuiver was en dat ik meteen opluchting voelde.

Wanneer je altijd doet wat de bedoeling is en dus jouw hart volgt en waar jij helemaal happy van wordt, dan voel je enorme opluchting wanneer je de juiste keuze maakt.

Omdat ik er vanochtend voor koos om alles uit te spreken en transparant te zijn en er dus tegelijkertijd voor zorgde dat ik de keuze maakte die wel resoneerde met mij, werd ik meteen beloond met opluchting en een intens gevoel van vrijheid.

Ik wil echt nooit meer doen wat ik niet echt wil en ten koste gaat van mezelf. Ik wil alleen maar dingen doen die mijn hart wil en waar ik helemaal enthousiast en vrolijk van wordt. Ik wil dat mijn hart constant vreugdedansjes maakt.

Wanneer jij je hart volgt dan zal iedereen in jouw omgeving daarbij gebaat zijn. Dan ben je open, eerlijk, oprecht en transparant en maak je je keuzes vanuit liefde. Dan ben je altijd trouw aan jezelf en hebben anderen echt wat aan je. Dan is de lijn zuiver en kun je weer gewoon met een schone lei verder aan je dag.

Als wat mij vandaag gebeurde jou ook wel eens overkomt, realiseer je dan dat dit helemaal niet erg is. Je bent lerende en we zijn hier allemaal om te leren en ervaringen op te doen. Juist door deze ervaring ben ik weer enorm gegroeid en heb ik weer veel geleerd. Des te wakkerder ben ik om weer de juiste keuzes te maken die resoneren met mij. Ik ben juist trots op mezelf dat ik voor mezelf ben opgekomen en de juiste keuze heb gemaakt. Ik ben trots dat ik ieder moment kan kiezen wat het beste voelt en steeds weer voor de optie kan gaan die opluchting geeft.

Zit jij in een tweestrijd? Heb je moeite met keuzes maken? Welke optie voelt het beste? Kies de optie die opluchting geeft. Deze optie zal je bevrijden en door deze keuzes steeds weer te maken, blijf je trouw aan jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *