4 tips om van je uitstelgedrag af te komen!

Iedereen heeft wel eens te maken met uitstelgedrag. De ene vaker dan de andere. Maar stel dat jij degene bent die constant aan het uitstellen is en jouw werk maar niet afkomt. Je vindt het super irritant en neemt jezelf constant voor om morgen toch echt te beginnen, maar weer komt het er niet van. Wat doe je dan? Je hebt al alles geprobeerd en iedere keer weer loop je tegen hetzelfde aan. Wat moet je nu doen?

Tip 1

Je vindt het eigenlijk gewoon super spannend en bent bang om te falen. Je wilt het super goed doen en bent perfectionistisch. Stop met perfectionistisch zijn. Het is beter wel iets te doen, dan niets te doen. Je doet je best, dat is al meer dan genoeg. En echt falen bestaat niet, want stel al zou het niet goed gaan, dan heb je er in ieder geval van geleerd en ben je weer een ervaring rijker. Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Tip 2

Je bent aan het uitstellen, omdat het zo’n grote stap is. Verdeel deze grote stap in kleine stapjes. Kijk niet te ver vooruit. Welke kleine stap kun je nu al doen? En zodra je die kleine stap hebt genomen, start je met de volgende kleine stap. Je zult al snel merken dat je het nu helemaal niet meer erg of eng vind om te doen. De kleine stappen gaan bijna als vanzelf. Maak het jezelf zo makkelijk en prettig mogelijk. Welke kleine stap is de meest logische eerste stap? Ga dat nu doen.

Tip 3

Ga niet allerlei scenario’s in je hoofd bedenken die kunnen gebeuren. Start gewoon. Deze tip is dat je niet meer moet afwachten, maar gewoon moet doen. Start gewoon en zie daarna vanzelf hoe het loopt. Het leven bestaat alleen uit ervaringen. Iedere stap die je neemt is puur een ervaring. Ben niet bezig met de uitkomst, maar neem gewoon de volgende stap in dit moment. Wat moet je nu doen? En ben met je volledige aandacht bij het hier en nu, bij deze kleine stap.

Tip 4

Van uitstellen is nog niemand succesvol geworden. Waarom laat je je tegenhouden? Wat zit erachter? Waar ben je bang voor? Kom erachter welke oorzaak erachter zit en ontmantel deze. Als je echt zo bang bent voor het resultaat, vraag jezelf dan weer af wat het allerergste is dat jou kan gebeuren. Je wilt niet op het einde van je leven op je sterfbed liggen en spijt hebben van alle dingen die je niet gedaan hebt, die je toch had willen doen. Wacht niet af tot dit moment komt. Neem nu je volle verantwoordelijkheid en neem actie.

Alles draait om het hier en nu. Het verleden is geweest, bestaat niet meer en de toekomst bestaat nog niet. Schuif niet alles naar morgen. Leef Nu! Neem actie en doe het gewoon. Je bent hier om te groeien, leren en genieten. Er kan zoveel moois komen uit het wel nemen van deze acties, waar je nu nog geen weet van hebt. Je komt hier pas achter, zodra je ze neemt. Mijn ervaring is dat iedere keer als ik gewoon de stap neem, ook al ben ik bang voor de uitkomst, ik word beloond met zoveel moois. En dat moois had ik van tevoren nooit kunnen bedenken. Gewoon doen en iedere keer weer uit de comfortzone stappen, zorgt voor het magische leven dat ik nu leidt.

Doe het! Leef je leven NU! Wacht niet totdat het te laat is!

Heb je hulp nodig bij uitstelgedrag, al je uitdagingen aangaan en de moed hebben om je angsten aan te gaan? Daar kan ik je heel goed bij helpen. Ik ben een expert op het gebied van uit de comfortzone gaan. Ga naar www.jamievousten.nl , bekijk wat ik allemaal aanbiedt en neem contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *