Zet jezelf ALTIJD op nummer één!

Ik had mezelf nog zo voorgenomen, dat als mijn dochtertje geboren was, ik mezelf te allen tijde op nummer één zou blijven zetten. Want mama happy, hele gezin happy.

jamie vousten coach

 

 

 

 

 

 

Er was maar één ding dat ik bovenaan mijn lijstje had staan, dat ik zou doen als mijn dochtertje op de wereld was gekomen. Ik zou eerst goed voor mezelf zorgen, want daar had de rest de meeste baat bij. Voordat ik moeder werd, vond ik het niet lastig meer om mezelf op nummer één te zetten. Tenminste de laatste jaren niet. Ik wist namelijk dat wanneer ik dat niet zou doen, iedereen daar last van zou hebben.

Vanaf dag één viel ik al in de ‘’Newborn trap’’, zoals ik het zelf noem. Vanaf de eerste dag werd ik totaal in de omstandigheden meegesleurd en vergat ik mezelf helemaal. Mijn hele dagen en nachten werden gevuld met waar mijn dochtertje behoefte aan had. Voeden, luiers verschonen, knuffelen, badderen, wiegen, zingen, troosten, voeden, luiers verschonen enzovoort.

Er gingen weken voorbij dat ik dag in dag uit met mijn dochtertje bezig was en dat ik nog amper een moment vrij had om te douchen, eten, drinken of zelfs naar de wc gaan was al moeilijk.

Ik had mezelf maar één ding voorgenomen en dat was zelfs niet gelukt!

Is dit herkenbaar voor je? Ben je zelf moeder of vader of gaat al je energie naar je kinderen, vriendinnen of zorg voor andere familieleden?

Het is zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, want wanneer jij je goed voelt, dan straal je dat ook uit naar je omgeving. Wanneer jij een wrak bent, kun je voor niemand iets betekenen.

Ik was letterlijk een emotioneel wrak de eerste weken. Ik was in de ‘’newborn trap’’ gevallen. Ik dacht die kleine is zo kwetsbaar en zette daar alles voor op zij. Het is zeker waar, dat je kleine ook alle aandacht moet krijgen en ook de zorg die het nodig heeft, maar niet ten koste van jezelf. Hoe minder jij je voelt, hoe minder jij te bieden hebt.

Ik werd steeds vermoeiender, emotioneler en kon steeds minder opbrengen. Niet minder voor mijn dochtertje, want ik heb een engelengeduld. Ze kan bij mij alles maken. Nee, ik kon niets meer opbrengen voor de rest van mijn leven. Het leven van mijn andere passies, want het mama-zijn en mindfull opvoeden was ook een grote droom.

Dit alles veranderde toen ik op een gegeven moment een andere keuze maakte.

Toen mijn dochtertje 11 weken oud was, besloot ik dat ik er weer alles voor zou doen om mezelf op nummer één te zetten, zodat ik een happy mama kon zijn. En dit weer zijn doorwerking had op mijn hele gezin, op mijn sociale leven en vooral op mijn werk en bedrijf.

Ik had besloten om veel eerder op te staan, ’s nachts na de laatste voeding, zodat ik een paar uur voor mezelf had. Dit maakte een wezenlijk verschil.

Je zou ook kunnen denken, dat ik beter meer slaap nodig zou hebben, omdat ik er al een stuk of drie soms zes keer uit moet ’s nachts om te voeden en luiers te verschonen. Maar nee, ik merk dat ik veel meer energie heb nu ik eerder opsta en start met onder andere mediteren, sporten, douchen en eten. Wanneer daarna mijn dochtertje wakker wordt, heb ik volle aandacht voor mijn haar en voel ik me geweldig. Ik heb namelijk al hele belangrijke dingen aan mezelf besteedt. Vanaf dat ik dat besluit heb genomen en dus nu al weken dit iedere dag doe, merk ik dat ik zelfs door de dag heen, veel meer tijd heb om met mijn bedrijf bezig te zijn en daarnaast ook alle momenten met mijn dochtertje volledige aandacht voor haar heb.

Happy mama, happy dochtertje, happy partner, happy bedrijf, klanten, schoon huis enzovoort.

Ik heb dus wederom geleerd hoe belangrijk het is om jezelf op nummer één te zetten. Mensen hebben veel meer aan je, wanneer jij je gelukkig voelt. Mensen hebben veel meer aan jou wanneer jij vol energie zit. Dit geldt voor alle moeders en vaders, maar dus ook voor alle mensen die zich op één of andere manier op de tweede of erger nog, op de laatste plaats zetten.

Wil jij er volledig zijn voor anderen? Zet dan eerst jezelf op nummer één!

Loop jij er steeds weer tegenaan dat je anderen voor jezelf plaatst? Je bent zo toe aan een energieboost en tijd voor jezelf? Dan kan ik je helpen! Vraag dan nu een consult aan en we gaan meteen aan de slag om jou weer te geven waar je recht op hebt en waardoor iedereen om jou heen is geholpen. Gun jezelf het leven dat je verdient en maak een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *