Met deze 7 stappen bereik jij wat je wilt in je leven!

Wat wil jij graag manifesteren in je leven?

Waarmee wil jij jouw leven vullen? Jij hebt daar een keuze in. De meeste mensen worden geleefd door de omstandigheden. Er gebeurt iets in hun leven en daar reageren ze op. Dan gebeurt er weer iets en daar reageren ze weer op. Ze leven dus van buiten naar binnen.

Het leven werkt eigenlijk andersom. Het werkt van binnen naar buiten. Jij bent de creator van jouw leven. Jij bepaalt wat je wilt en focust daar op en dat zal zich om jou heen manifesteren. Wanneer jij je hier bewust van bent, kun jij bewust creëren.

Hoe ga je dan stap voor stap te werk?

Stap 1: Weet wat je wilt

Zonder dat je weet wat je wilt, leef je als een kip zonder kop. Je staat op uit je bed en gaat weer naar bed. Daar tussenin wordt je geleefd door de afleidingen, de omstandigheden van het leven en hier reageer je weer op.

Wanneer jij heel bewust jouw droomleven wilt gaan creëren, dan is het belangrijk dat jij weet wat je wilt. Waar gaat je hart van zingen? Wat doe jij het liefste in je vrije tijd? Waar krijg je energie van? Zet op papier wat je wilt. Dit kan van alles zijn. Het maakt niet uit wat, want het gaat er om dat het resoneert met jou. Jij bent uniek en hebt jouw unieke verlangens.

Stap 2: Maak een plan

Zonder plan ben je niets en ga je weer als een kip zonder kop door het leven. Schrijf eronder wat je wilt in het leven en hoe je dit gaat bereiken. Je maakt een plan met concrete acties.

Stap 3: Voer het plan uit. Neem actie!

Nadat je het plan met de concrete acties hebt uitgeschreven, gaat het erom dat je acties neemt. Dit is één van de belangrijkste stappen, want zonder acties gebeurt er niets.

De meeste mensen die bekend zijn met de wet van aantrekkingskracht, gaan hier de fout in. Lees hier in mijn eerdere blog over de wet van aantrekkingskracht. Ze denken dat door alle andere stappen te nemen, de verlangens als vanzelf manifesteren. Dat is niet het geval. Je moet acties nemen. Succesvolle mensen die hun droomleven leven, leven dit omdat ze heel veel acties ernaar toe hebben genomen. Het komt niet voor niets!

‘’Our rewards in life, will always be in exact proportion to our contribution of service!’’ Earl Nightingale

Stap 4: Doe het met volharding, vastberadenheid en volledige toewijding

Je moet echt alles op alles willen zetten, als jij je droomleven wilt leven. Laat zien aan het Universum hoe graag je het wilt. En zoals Earl Nightingale het ook al zei; Je wordt beloond voor wat je doet. Dus hoe meer service je levert, hoe meer acties je neemt, hoe meer je terugkrijgt.

‘’Voor iedere actie, krijg je een gelijke reactie terug!’’ Dit wordt ook wel ‘’The Golden Rule on steroids!’’ genoemd door Oprah Winfrey.

Stap 5: Visualiseer de einduitkomst

Heb jij (2)

Het is heel belangrijk om de uitkomst van je dromen al voor je te zien. Sluit je ogen en leef deze droom al in je verbeelding. Zie het voor je. Voel het. Wat gebeurt er? Wat hoor je?

Zie altijd de einduitkomst al voor je, alsof het al is uitgekomen. Een voorbeeld is dat ik jaren geleden mijn droomhuis had gevisualiseerd. Ik zag me er zelf al wonen en dansen in de woonkamer. Ik zag mezelf al de meubels plaatsen en had zelfs al verf gekocht voor op de muren. Niet lang daarna kreeg ik het huis en danste ik inderdaad in de woonkamer.

Vele topsporters gebruiken dit ook. Ze visualiseren voordat ze starten al dat ze hebben gewonnen en zien bijvoorbeeld al dat ze het hele parcours rennen. Visualiseer dagelijks de einduitkomst totdat je doel is bereikt.

Stap 6: Geloof erin. Heb het volle vertrouwen.

‘’Believe and succeed!’’

Zonder vertrouwen of geloof in je dromen, kun je maar beter niet beginnen. Dan zal het niet werkelijkheid worden. Jij moet er vol in geloven. Zelfs wanneer niemand anders dit doet. Wanneer jij vol in je dromen gelooft, zullen de anderen om je heen vanzelf volgen. Bewijs het maar, laat ze maar zien dat jij dit kunt. Wanneer jij deze stappen volgt, zal jij zeker slagen!

Stap 7: Geef nooit op!

‘’Never never ever give up! Winston Churchill

Dit is één van mijn favoriete uitspraken en heeft mij al vele keren geholpen in mijn leven. Er zullen zeker uitdagingen, tegenslagen en obstakels op je pad komen. Stop niet, geef nooit op. Blijf doorgaan. En wie door blijft gaan, zal slagen.

Zoals Napolein Hill zou zeggen; Tegenslagen zijn het zaad van succes. Succes zit erachter. Even doorgaan en succes is gegarandeerd.

Je kunt ook nooit falen, want wanneer iets niet lukt heb je het in ieder geval geprobeerd en ben je een leerervaring rijker. Wanneer je dus slaagt win je, maar wanneer je ‘’faalt’’ ben je een leerervaring rijker, waardoor je ook wint. Altijd een win-winsituatie en dus is alles altijd een motivatie om door te blijven zetten.

Als jij er nu volledig voor kiest om je dromen te gaan leven en deze 7 stappen volgt, dan zal jij gegarandeerd slagen.

Veel succes!

Weet jij niet wat je wilt of blijf jij maar uitstellen? Heb je een coach nodig die jou helpt om ervoor te zorgen dat je ook daadwerkelijk de acties neemt om je droomleven te realiseren en succesvol te worden? Neem dan contact met me op. Vraag nu een gratis intakegesprek aan en dan kijken we vanuit daar verder wat je nodig hebt of meld je aan voor het online programma ‘’Volg je passie vanuit je innerlijk kompas’’ dat te vinden is op http://www.academieonline.nl/ja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *