Wat doe je als je lijden of problemen ervaart?

Iedere keer als je in een conflict bent of problemen en dus lijden ervaart, dan is je mind ertussen gekomen. Dan ben je op dat moment niet in het Nu/ in het moment.

Wat doe je om hieruit te komen?

Dan ga je uit je mind, want deze bevat alleen oude data uit het verleden. Ga naar het Nu, want het heden is blanco, is magisch.

Breng je Presence naar je present. Breng jeZelf naar het heden.

Kijk zonder oordelen naar het Nu.

God is oordeelloos. God is in het Nu. God is altijd in het heden.

Kijk oordeelloos naar het Nu, vind er helemaal niets van. Het IS gewoon een ervaring, een event, meer niet.

Je hoeft er niets van te vinden. Kijk er gewoon blanco naar. Het gaat er ook nooit om wat er gebeurt of wat anderen doen, maar om hoe jij ermee omgaat. Hoe jij reageert op wat er gebeurt.

Een praktisch voorbeeld:

Mijn dochtertje wilde niet gaan slapen en bleef huilen en huilen. Dit was gisteren ook het geval en zijn er toen uren mee bezig geweest, voordat ze in slaap viel.

Vandaag begon het weer en al snel ervaarde ik lijden. Als snel zei mijn mind ‘’Daar gaan we weer! Weer hetzelfde. Dit gaat weer uren duren.’’

Maar gelukkig paste ik dit nu snel toe. Ik werd bewust dat mijn mind ertussen was gekomen en dat ik dus niet in het moment was.

Ieder moment is een geheel nieuw moment dat nog blanco is. Vul het niet op met je verleden. Plak niet het verleden in het heden, want dan hercreëer je steeds weer het verleden. En zo is je toekomst en je heden steeds gevuld met het verleden en achtervolgd letterlijk je verleden je.

Ieder moment is een nieuwe kans om het te vullen met iets nieuws.

Ieder moment krijg je weer deze nieuwe kans. Hoe geweldig is dat?!

Dit deed ik dus bij mijn dochtertje. In plaats van te blijven hangen in de oude gedachten van mijn mind, koos ik ervoor om blanco te blijven in het moment. Ik zag het als een blanco moment waarin nog alles kon gebeuren. Ik plakte er niet alvast een etiket op. Dit is namelijk wat we altijd al met alles doen en daarom blijven we dezelfde dingen ervaren.

Ik keek oordeelloos naar het moment. Ja het koste even wat werk om hierbij stil te staan, maar het gaf me meteen wel heel veel rust en helderheid. En ook doorzettingsvermogen in dit moment. Ik bleef kalm, geduldig en liefdevol.

Mijn dochtertje werd meteen stil en viel in slaap.

Zo creëerde ik een nieuwe ervaring en herleefde en creëerde ik niet opnieuw het verleden. Zo was ik bewust in het Nu en creëerde ik een nieuwe magische Goddelijke ervaring.

Al heel snel kreeg ik weer een oefenkans en weer lukte het me om er oordeelloos naar te kijken.

Waar plak jij nog het verleden op je Nu?

Waar zit jouw mind er nog tussen en kun je dus niet echt zien wat er nu is?

Waar blijf je hangen in de verhalen in je hoofd en blijf je daarom uit het magische moment?

Blijf in ieder moment in het moment. Dat is the key!

Love and Light

Jamie

Wil jij een einde maken aan het lijden, aan de eindeloze verhalen in je hoofd? Ben je er klaar voor om je droomleven te creëren? Ga dan mee op het lifechanging transforming retreat dat ik samen met Roel geef in het prachtige Frankrijk van 26 mei tot en met 1 juni 2018. Meld je hier nog snel aan of kijk voor meer info www.jamievousten.nl/retreatfrankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *