Focus niet alleen maar op het eindresultaat in de toekomst!

Als je doelen stelt onthecht je zelf dan aan de uitkomst

Wanneer je gefocust bent op eindresultaten of een doel dat ergens in de toekomst ligt, dan mis je het allerbelangrijkste.

Het allerbelangrijkste is Nu.

Dit moment is alles wat er is en waar je alle aandacht naartoe moet laten gaan.

Iedere keer wanneer jij je vastpint op dat eindresultaat in de toekomst, zal je nu niet genieten. Je bent niet aanwezig in het Nu en vergeet dus al het moois dat nu is. Je hoofd is letterlijk ergens anders.

En buiten dat je nu al het moois mist, kan het eindresultaat ook heel hard tegenvallen en dan heb je alles voor niets gemist.

Stel je vindt het leven nu niet echt leuk en focust helemaal op een vakantie in de toekomst. Dit maakt jouw dagen draaglijk. Je kijkt er enorm naar uit.

Eindelijk is het zover en wat blijkt, alles loopt mis. Je mist de vlucht. Je paspoort wordt gestolen. De airco in je kamer is kapot. De service blijkt er heel erg slecht enzovoort.

Daar gaat het dan. Je hebt hier maanden naartoe geleefd en dan blijkt het zo verschrikkelijk tegen te vallen.

En al zou het wel allemaal goed zijn. Je hebt in de reis ernaartoe al het moois gemist dat op je pad kwam.

Wil je echt meer vreugde en voldoening in je leven ervaren, dan zal je nu moeten genieten van het huidige moment. Niet morgen of over een paar maanden wanneer je eindelijk die promotie hebt of eindelijk getrouwd bent. Nee nu.

Hoe kun jij nu meer uit je leven halen?

Hoe kun jij ervoor zorgen dat je het leven als heel leuk ervaart?

Door alle aandacht aan dit moment te geven.

Het enige dat je hoeft te doen is dit moment alle aandacht te geven en het voor jou perfect te maken. Ieder moment zorg je er weer voor dat je volledig alert ben en het de aandacht geeft dat het verdient.

Je zult merken dat je veel energie krijgt, veel meer alive bent en ook veel meer alle kleine dingen in je leven waardeert, die eigenlijk de grote dingen blijken.

Focus niet op dat je ooit rijk zult worden of die ware partner tegenkomt. Nee, geniet nu van ieder moment en je zult je een rijk, voldaan en vreugdevol mens voelen.

Love and Light

Jamie

Ben je klaar met lijden en word het eens tijd om het beste mooiste leven te gaan leiden? Wil je meer hulp bij het volledig aanwezig in het moment? Wil je meer helderheid over wat jouw unieke pad is, hoe jij jouw unieke expressie leeft? Maak dan nu een afspraak voor coaching.

Ik ben de juiste persoon om jou daarbij te helpen. Stuur een mail naar jamievousten@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *