Kinderen kennis laten maken met dankbaarheid

Dankbaarheid is zo megabelangrijk. Met dankbaarheid kun je echt wonderen creëren.

Als jij nieuwe dingen in jouw leven wil gaan aantrekken, dan is het van uitermate belang dat jij dankbaar bent voor de dingen die nu al in je leven zijn. Vanaf het moment dat jij dankbaar bent en accepteert wat er nu in jouw leven is, zullen aan alle kanten mooie dingen op jouw pad komen.

Dankbaar zijn is je zegeningen tellen. Waar ben jij allemaal dankbaar voor? Dit kan van zuurstof, je gezondheid, je evt.  partner of  juist deze ogen om dit te kunnen lezen. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Dankbaar zijn is je ultieme gift aan het universum voor alle giften die jij hebt ontvangen. Het feit dat je bestaat is al een enorme gift en een wonder.

Iedere morgen als ik wakker wordt, ben ik dankbaar dat ik weer wakker ben geworden en een nieuwe kans heb gekregen om de dag weer te beginnen en in te vullen met wat ik wil. Savonds voordat ik ga slapen schrijf ik in mijn dankbaarheidsdagboek waar ik allemaal dankbaar voor ben.

Als je leuke dingen met je kinderen wil doen en hun al vroeg bewust wilt maken met dankbaarheid, dan kun je deze tool met ze gaan doen. Knutsel eerst samen met hun een doosje. Dit kan een bestaand doosje zijn en deze dan aan de buitenkant met iets moois en magisch beplakken. Je kunt ook het hele doosje helemaal zelf knutselen. Daarna ga je bij elkaar zitten en schrijf je iedere dag 5 kleine briefjes, dus iedere persoon, jouw kids, jij en je evt. partner. Daarop schrijf je 5 dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kan van alles zijn. Je schrijft er de namen bij en doet alles in het doosje. Dit doe je iedere dag. Het helpt je kinderen en jouzelf en je partner, bewuster bij alles stil te staan. Je gaat alles meer waarderen. En het is een leuke positieve bezigheid. Je kunt ook op andere momenten een momentje kiezen, om juist wat briefjes uit het doosje te grabbelen en op te lezen. Het werkt beiden heel goed. Zo ben je iedere dag heel bewust bezig met dankbaarheid en onderneem je samen iets moois, positiefs en krachtigs. Als je geen kinderen hebt, geen probleem. Je kunt dit goed met je partner doen of alleen. Het is gewoon een andere creatieve en leuke manier om je zegeningen te tellen.

Dankbaar zijn is dus iets kei leuks voor jezelf, maar ook voor je kids. Het zal zijn positieve uitwerking hebben op het hele gezin.

Veel plezier en geniet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *