Kiezen voor je gelijk of voor liefde!

We hebben in ons leven constant te maken met relaties. Relaties met je partner, familie, vrienden, collega’s, kinderen, buren of wie dan ook.

Met alle mensen gaan we een relatie aan. Dit kan een intieme relatie zijn of oppervlakkig. Er zijn vele soorten relaties.

Wanneer we met anderen te maken hebben, is er sprake van communicatie. Daarnaast hebben we ook allemaal te maken met het Ego. Ieder van ons heeft een Ego.

Het ego is constant bezig zichzelf te beschermen, verdedigen en zich superieur te maken aan anderen. Het ego denkt altijd dat het zich moet beschermen en verdedigen. Het ego weet het ook altijd beter dan anderen. Het ego denkt in ‘’Ik’’ in plaats van ‘’Wij’’.

Het ego wil zich altijd beter voelen. Dit gaat vaak ten koste van anderen. Het ego ontstaat vanuit angst. Het geeft jou het gevoel dat je je altijd moet beschermen tegen gevaar. Beschermen tegen de dood.

Wanneer je samen met anderen bent en vooral in intieme relaties, waaronder die met je partner of die met je familie. Zal je vaker dan anders het gevoel hebben dat je jezelf moet beschermen. Dat je je ruimte moet beschermen. Dat je jezelf moet verdedigen, want anders voel jij jezelf niet goed.

Zo komt het vaak voor, dat je zeker weet dat jij gelijk hebt en koste wat kost je gelijk wilt halen.

Je gelijk willen halen is het tegenovergestelde van liefde. Het is altijd een situatie waarin jij je superieur voelt tegenover de ander en de ander dus minder moet zijn. Jij wilt je beter voelen dan de ander. Jij bent bang dat jij je minder voelt, wanneer jij de ander laat ‘’winnen’’. Tenminste zo ziet het ego dat.

In de wereld van liefde, is er geen winnaar en verliezer. Er is niemand die beter is dan de ander. Iedereen is gelijk.

Wanneer je op het moment van een situatie, waarin je eenieder zijn gelijk wilt halen, de strijdbijl laat vallen en kiest voor liefde, zal de strijd meteen ophouden. Er kan geen strijd zijn, waar de een ophoudt en kiest voor liefde.

Zoek op dat moment niet naar de waarheid, laat gewoon je mening vallen. Je hoeft jezelf niet te beschermen, wie je echt bent wordt er niet door aangetast. Identificeer je niet met je verstand, met je gedachten, dus met je ego.

Kies altijd voor liefde en dus voor ‘’Wij’’. Dit zal alle ruzies meteen doen oplossen. Blijf niet hangen in je verhaal en in de onnodige strijd. Niemand word er beter van. Je gaat je rot voelen en je schiet er helemaal niets mee op. Je wilt ook helemaal geen ruzie met die persoon waar je zoveel van houdt. Kies voor liefde, dan kies je altijd voor jezelf.

Ik merk het nu ook weer bij mezelf, nu ik net samenwoon, dat ik steeds weer heel bewust moet stilstaan bij  het feit dat het ego weer bezig is. Iedere keer heel bewust worden wanneer er zich weer zo ’n moment voordoet, dat ik blijf kiezen voor liefde. Het ego en dus angst houdt geen stand wanneer er gekozen wordt voor liefde.

Dus wil jij in het huis wonen van gelijk hebben of wil jij in het huis wonen van liefde?

Liefde is het antwoord op ALLES!

 

2 antwoorden op “Kiezen voor je gelijk of voor liefde!”

  1. Vanuit onze conditionering kiezen we als we ons gelijk niet krijgen vaak voor nog meer afscheiding; weg lopen, afreageren, de ander negeren etc. Ik had laatst ook onenigheid met m’n partner. Ieder even z’n eigen ruimte werkte niet en we kregen het ook niet uitgepraat (terwijl het over iets kleins ging, zie je dan achteraf), want het vervelende gevoel bleef. Wat hebben we nodig om ons weer te verbinden vroeg ik? Knuffelen was het antwoord van ons beiden. Elkaars harten tegen elkaar. En dan voorbij te zien/voelen aan deze kwestie en de ander in zijn essentie te zien. Volgende keer wees ik niet zo koppig en zal ik veel eerder weer de verbinding opzoeken als ik merk dat die ontbreekt! Want zeg nu eerlijk, die vervelende dag was het niet waard! En die knuffel werkte super!

    1. Ahh prachtig dat je het zo opgelost hebt. Dat is inderdaad wat we het beste kunnen doen. En hoe heerlijk is het om te knuffelen. Bedankt voor het delen Ernestine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *